Nybörjare

Nåltovningskit

2015-01-10 14:38 #0 av: CamillaS

Tycker du som jag att det ibland kan vara svårt att komma på vad man ska tova? Här ger jag dig lite tips!

När inspirationen försvinner kan det vara svårt att veta vad man ska göra. Man sitter länge och väl och funderar och tankarna bara snurrar men man kommer endå inte på något som lockar.
Eller så kanske du bara är en nybörjare som inte har en aning om hur man tovar, då är detta perfekt för dig, nämligen ett nåltovningskit.
Dom kommer i alla möjliga sorter och figurer och prisklasserna varierar ganska mycket från väldigt billigt till dyrare.

Tyvärr får jag vel säga så har jag inte hittat så många kit som går att köpa i Sverige (eller så har jag inte letat på rätt ställen) men jag har för mig att Panduro brukar ha något ibland men kan inte hitta något på deras hemsida.
Men jag tycker iaf att det bästa ställena att köpa sådana här kit ifrån är Ebay och Etsy. Jag har själv köpt detta lilla nalle kit från Etsy som enbart kostade 24 kr + en liten fraktavgift.  Allt gick jättebra med köpet och snart ska jag sätta mig ner och tova den. Skrattar

Vissa saker kan endå vara bra att tänka på om man är nybörjare och inte har några verktyg hemma.
I vissa kit följer det med allt man behöver och i vissa måste man köpa nålen och något att tova på själv.

I detta nalle kit som jag köpt så medföljer det ull, en tovningsnål, ögon och en liten bollkedja som man kan hänga den i sen. Den blir som en nyckelring.
Beroende på vart ifrån man köper så variera även språket. Detta kit t.ex är på kinesiska, men har bra bilder i beskrivningen så det ska vara lätt att förstå hur man ska göra.

Det finns en tjej på youtube som har filmat när hon har satt ihop den här nallen som ni ser här uppe. Det var den videon som fick mig att köpa en till mig själv då jag tyckte att den var så söt!Kär

Lite tips vart ni kan hitta lite olika kit.
Olika kit på Etsy
Nallen på bilden
Olika kit på Ebay
Anmäl
2015-01-12 19:00 #1 av: Aleya

Vilket bra tips. :)
Jag tänkte göra figurer till typ mobiler som man hänger på spjälsängar. Och då är detta perfekt. :)

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-01-16 19:11 #2 av: CamillaS

#1 Ja det skulle säkert passa jättebra till det.Tummen upp

Anmäl
2015-07-07 16:05 #3 av: Jenn_fokus

Jag har sett dem där kiten på etsy och dem är såå söta! :D Vill börja mer med nåltovning men vill inte gå ut och bara köpa upp en massa material som jag kanske sen inte kommer använda upp :)

Anmäl
2015-07-07 16:11 #4 av: Aleya

#3 då är ju dessa kit perfekta. Annars kanske du köper ett kit så du får nålar. Så kan du även köpa på ex panduro lite ull och öva på att få in tekniken.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-07-11 01:01 #5 av: Jenn_fokus

Köpte ett kit på panduro förut och vart inte alls nöjd med den. Kvaliten på ullen var inte alls bra! Men sen köpte jag ull försig på Slöjddetaljer och det var mycket bättre :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.